5 kwaliteiten van een ondernemer

Ondernemer: geboren of gemaakt?

Een ding is zeker, het leren of verbeteren van bepaalde vaardigheden kan u helpen een betere ondernemer te worden. Of je nu al goed bent in de volgende vaardigheden of een paar aanwijzingen kan gebruiken, dit zijn de gebieden die u zo goed mogelijk moet gaan beheersen voor het zijn van een succesvol ondernemer.


dit is business - ondernemer

1. Communicatie

Wanneer u vooral alleen werkt, verwacht u misschien dat communicatie minder belangrijk zal zijn. Omdat je niet met personeel hoeft te communiceren. Maar je hebt nog steeds de vaardigheid nodig om duidelijke lijnen van de communicatie met uw klanten te hebben. Evenals voor het zorgen dat de boodschap die u via uw website en sociale media verstuurd ook de juiste is.

2. Branding (persoonlijk en zakelijk)

Of uw branding nu gericht is op een merk, uw bedrijf of om uzelf te vestigen als een expert in uw branche, te weten hoe dit moet en dit op een juiste manier doen is essentieel voor uw succes.
Branding begint met het goed zichtbaar maken van hetgeen dat je in de markt wilt positioneren door middel van een 1. een gebruiksvriendelijke website 2. actief zijn op sociale media en 3. het zorgen voor relevante inhoud bij het zenden in welke vorm dan ook. Wees ervan bewust dat lage kwaliteit inhoud kan leiden tot negatieve branding.

3. Sales

U wilt uzelf misschien niet per se identificeren met het zijn van een verkoper, maar het feit is, als je een bedrijf wilt runnen, zal u een groot deel van uw tijd bezig zijn met de verkoop van uw product, bedrijf of uzelf. Het geven van een elevator pitch, het onderhandelen over de inkoop en vooral ook het goed aanbieden van de verkoop. Dit zijn allemaal vormen van sales waar u een vorm van bedrevenheid in dient te ontwikkelen wilt u als ondernemer ook de kop boven water houden.

4. Strategie

Het is gemakkelijk om na te denken over het “right now” aspect van uw bedrijf, omdat de resultaten en het verloop gemakkelijk te zien zijn. Maar hoe zit het met het grotere plaatje? op lange termijn uitdagingen en doelen? Hoe vaak denk je daar over? Je zal altijd een korte lijn moeten hebben met het hier en nu. Snel anticiperen op de tegenwoordig snel veranderende markt. Maar zonder visie en strategie zal je nooit groeien. En groei maakt dat een ondernemer ook een buffer heeft voor minder goede tijden.

5. Financiën

Hoewel u niet zelf een boekhouder hoeft te zijn om een succesvol bedrijf te runnen, moet u nog steeds een behoorlijke kennis van uw financiën, winstmarges, cash flow en financiering hebben. Hoe comfortabeler je bent met al deze nummers, hoe meer vertrouwen je zal hebben in je handelen en tactisch de juiste zetten kan doen. Vertrouw op uw accountant, maar ook een accountant kan fouten maken. Zorg dat u zo goed mogelijk zelf mee op de hoogte bent en blijft van het reilen en zeilen omtrent de financiën van uw onderneming.